Els Sants no són tan Innocents a la Floresta

"Sant Cugat és 'un municipi que arrossega un centralisme atàvic que impedeix el desenvolupament humà i comunitari dels barris més allunyats del centre'"

El passat dia 28 de desembre, dia dels Sants Innocents, un grup de veïnes i veïns de la Floresta van fer pública la declaració de la creació del municipi de la Floresta de Collserola com a nova entitat independent. Així mateix “convidaven al barri de Vallpineda de Molins de Rei i a la resta de barris de Sant Cugat a sumar-se a aquest nou projecte municipal”.

I apuntaven que Sant Cugat és “un municipi que arrossega un centralisme atàvic que impedeix el desenvolupament humà i comunitari dels barris més allunyats del centre”. I continuaven dient ”que hi ha una altra manera de fer les coses, un manera més democràtica i alhora més respectuosa amb la ciutadania, i una manera d’entendre la participació com un bé a protegir i a potenciar”.

I ho reblaven afirmant que “després dels infructosos intents de trobar un encaix que sigui observant amb la nostra voluntat de ser com a florestanes i florestans hem arribat a la conclusió que ningú millor que nosaltres podrà gestionar i treballar per allò que ens és comú”.

I recordaven que “quan ha calgut hem lluitat per defensar els nostres serveis, com va ser l’ocupació del servei de salut. Quan ha calgut hem sigut dialogants, perquè creiem en el poder de la paraula… però quan ens hem sentit enganyats hem reaccionat amb fermesa!”

El final és èpic; “ara ens toca dir adéu a un municipi del qual mai no ens hem sentit part. Som un poble que s’emancipa perquè el segle XXI és el segle dels poble lliures”. L’única cosa que no correspon a la realitat és la declaració de la Floresta com a municipi independent, la resta s'hi acosta.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem