El sector de l'Autoconsum viu un moment de plena efervescència i creixement

"Encara existeix molt desconeixement sobre la realitat de la fotovoltaica i és vital que es faci pedagogia sobre els recursos que tenim a l'abast"

Només l'any 2021 la potència fotovoltaica instal·lada va créixer un 101,8% respecte a l'any anterior. Un increment encoratjat per l'eliminació al 2019 del famós impost al sol, l'alt preu de la llum i les noves mesures que ara impulsen les instal·lacions de panells solars.

Les subvencions municipals i europees i el marc legal de la UE poden fer més fàcil la decisió de passar-se a l'energia solar. S'ofereixen deduccions de l'IRPF i bonificacions de l'IBI, que en el cas de Sant Cugat és d'un 50% durant 5 anys. També es poden demanar ajudes del Fons europeu Next Generation que faciliten la inversió i l’amortització d’aquests projectes entre els 2 i 5 anys.

Gràcies a aquestes mesures i el creixent interès per la Sostenibilitat fan que l'Autoconsum energètic estigui cada vegada més present a les llars, comunitats de veïns i empreses.

Tot i les facilitats que hi ha actualment, encara existeix molt desconeixement sobre la realitat de la fotovoltaica i és vital que es faci pedagogia sobre els recursos que tenim a l'abast. Encara que Sant Cugat és el municipi català amb més instal·lacions fotovoltaiques en llars, més de 380 habitatges l’any 2021, a nivell nacional no arriba a superar el 3%.

Des de l'Associació de Dones Directives del Vallès i Solideo assessorem i acompanyem a particulars i empreses a desenvolupar projectes que fan possible la transició energètica.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem