El segon del pilar de 6

'Després de dies i dies d'assaig, un estudi minuciós de cada peça de la construcció i de treballar-lo tant físicament com mentalment, el tornàvem a portar a plaça, aquest cop per descarregar-lo'

El 17 de juny de 2017, els Castellers de Sant Cugat van actuar a la plaça del Mercadal de Reus. A les rondes de castells vam descarregar la tercera clàssica de vuit d'aquell any. A la ronda de pilars portàvem un plat fort, un pilar de mèrit. Després de dies i dies d'assaig, un estudi minuciós de cada peça de la construcció i de treballar-lo tant físicament com mentalment, el tornàvem a portar a plaça, aquest cop per descarregar-lo.

Sabíem que hi hauria nervis, és una construcció tant elegant com delicada.

El temps es va aturar i el pilar va pujar ràpidament i sense gaires moviments, però, un cop feta l'aleta, sabíem que hauríem de posar fil a l'agulla. Van venir dues batzegades, cada una més forta que l'altra, però gràcies a l'esforç, a la tècnica de l'assaig, a l'energia d'aquella plaça, a la valentia de la canalla, a la fe que teníem i a la ràbia de la caiguda en l'anterior actuació ho vam aconseguir. Vam descarregar el segon pilar de 6 de la nostra història.

De tota aquella barreja de sentiments el que sempre em quedaré és la il·lusió que tenia per abraçar la colla un cop vam haver descarregat el pilar. Volia abraçar la unitat, la colla, aquella cosa difosa, maca i orgànica que constitueix la nostra segona família. Un conjunt de peces que conformen una estima. Una estima tan gran que em dona fe per saber que tornarem. Perquè volem moments així a les nostres vides, amb decepcions i victòries, amb esforç i lluita, amb il·lusió i fe, i, sobretot, envoltats de persones a qui estimem.

Tornarem a les places, tornarem a lluir el color verd Collserola i a enfilar-nos per tocar el cel. Hi tornarem!

 
 
Comentaris

Destaquem