La seguretat, dret social

'El model policial de Sant Cugat és eminentment reactiu i quan truca el ciutadà per demanar un servei per atendre problemàtiques d'incivisme, mai hi ha patrulles disponibles'

Avui dia, no reconèixer que la seguretat és un dret social reconegut fins i tot al propi estatut de Catalunya és d'una manca de sensibilitat terrible. Dit això, els poders públics han de fer el possible per garantir aquest dret cercant la corresponsabilitat ciutadana i coproduint solucions amb els diferents actors a les diverses problemàtiques de seguretat que en la majoria de casos van lligades a qüestions de manca de civisme i de respecte a les normes que democràticament ens hem dotat com a societat cívica per garantir la pacífica convivència en els espais públics.

Més info: Més seguretat, més igualtat

Els fets delictius baixen o pugen depenent de factors diversos que els tècnics policials poden argumentar molt bé, però la qüestió fonamental en seguretat i cada cop més està centrada en la percepció. La víctima d'un fet delictiu és generadora d'inseguretat perquè explica el que li ha succeït a familiars i amics, i ho és també perquè el sistema de seguretat pública, a banda de recollir la denúncia, ha d'acompanyar a la víctima durant tot el procés de recuperació de la seva normalitat i això requereix un model de servei policial de proximitat que malauradament al cos de Policia Local de Sant Cugat no tenim. Per altra banda, la prevenció cal treballar-la des de la proximitat i als barris de la ciutat no hi ha presència de Policial Local per interactuar amb els comerços i veïns dels carrers i places.

El model policial de Sant Cugat és eminentment reactiu i quan truca el ciutadà per demanar un servei per atendre problemàtiques d'incivisme, mai hi ha patrulles disponibles, sobretot a la nit. Sempre hi ha altres serveis més urgents i amb això s'han de quedar els ciutadans afectats per alguna problemàtica. La Policia Local és un servei municipal que paguem, que costa molts diners del pressupost i en el que hi ha molt marge de millora. La seguretat pública local a Sant Cugat necessita un canvi en la seva gestió, és una qüestió de voluntat i posar els recursos necessaris per tenir una Policia Local per atendre els barris d'una ciutat de quasi 100.000 habitants 24 hores els 365 dies de l'any.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem