Seinäjoki, Conca i Sant Cugat

'La biomassa a Sant Cugat podria arribar a presentar un balanç econòmic molt positiu pels beneficis potencials'

Entre la capital finlandesa i el golf de Bòtnia, tenim la ciutat d'interior Seinäjoki, amb una població de més de 66.000 habitants i amb un verd que regna pels seus carrers, la vora del riu i el seu entorn més immediat gràcies al principal recurs natural del país: els boscos. La ciutat alberga des de 1990 una de les principals plantes de biomassa a escala mundial creant energia verda.

Superades les eleccions europees, és un bon dia per repassar algunes dades: Finlàndia és, de llarg i d'acord amb les conclusions dels múltiples informes elaborats per l'Observatoire des Energies Renouvelables, el principal consumidor d'energia de biomassa sòlida per habitant amb 1,6 tones equivalents de petroli per habitant. En segona posició, tenim a Suècia, amb 0,9, i Estònia, amb 0,8 tancaria el pòdium de medalles. L'estat espanyol és vint-i-tresè amb 0,1 i, per tant, amb un marge de millora, important.

Si viatgem a la ciutat castellanomanxega de Conca, ens trobarem una vila de quasi 54.000 habitants amb uns parcs naturals que són pura bellesa, patrimoni natural i una oportunitat que han sabut aprofitar. La Xarxa de Calor de Conca està ja en proves i se'n beneficien fins a 714 habitatges.

La biomassa a Sant Cugat podria arribar a presentar un balanç econòmic molt positiu pels beneficis potencials en la creació d'ocupació, atracció d'inversions, de desenvolupament del medi rural i de contribució a la millora del medi ambient. A més de la captura de CO₂, cal sumar-hi la seva contribució a la neteja del Parc Natural de Collserola reduint el risc d'incendis. Que no és poc.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem