El Seixantisme a Sant Cugat

'Marta Vallverdú ha escrit un interessant llibre SEIXANTISME, l'esclat cultural català dels 60 on repassa els diferents components d'aquest moviment'

Els que ja tenim una edat important, hem vist la dècada dels 1960 com quelcom especial, que d'alguna manera va impactar i marcar les nostres vides.

Veníem d'una guerra civil i tot s'anava recuperant lentament; les coses del català i la seva cultura patien la repressió franquista. Però molta gent d'abans de la guerra seguia amb la seva defensa irreductible, fins que les noves generacions nascudes ja a la
postguerra, estan en condicions de connectar-hi i seguir amb el testimoni, creant un potent moviment. Aquests joves, nascuts cap a mitjans dels 1940, als anys 1960 ja al voltant dels 15 anys, amb el coneixement, la capacitat i la força de prendre aquest relleu fan que tot això exploti i es converteix en un potent moviment politicocultural.

Marta Vallverdú ha escrit un interessant llibre SEIXANTISME, l'esclat cultural català dels 60 on repassa els diferents components d'aquest moviment. Des de la universitat fins a la Gauche Divine, passant pel món de les arts, literatura, disseny i arquitectura; la premsa, revistes i el món editorial; la música des de la Nova Cançó al Folk i al Rock català; l'escoltisme, la immigració i l'escola catalana.

Sant Cugat no va restar aïllada, sinó que també es va veure immersa en tot aquest procés; en tenim molts exemples, però n'hem triat un, el fenomen del Club Amics de Tothom, la TOTHOMADA, que encaixa perfectament amb tot el que el Seixantisme representa. Us esperem el pròxim dimarts 20 a les 7 de la tarda al Museu per parlar-ne entre tots.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem