Semblava una broma, però va de debò

Semblava que no ens afectaria i ens ho canviarà tot

Darrerament, l'única manera que tenim d'assabentar-nos de moltes realitats és a través de les filtracions: WikiLeaks, els Papers de Panamà, i ara i gràcies a Greenpeace, els continguts del TTIP. No deixa de ser divertit veure aquella mena de gàbia transparent al bell mig de Berlín, amb unes persones a dins, fent d'oficines d'informació del tractat i posant a disposició de tothom les propostes portades fins ara amb sospitós secretisme. Un secretisme seguit també pels grups polítics que hi donen suport (CiU, PP i PSOE, entre d'altres), que no han fet cap roda de premsa per explicar-ne les bondats. També sospitós.

Des d'ICV-EUiA hem portat dues vegades al ple de l'Ajuntament la proposta que la ciutat s'hi posicioni en contra i no ens n'hem sortit. És molt important que la gent no passi del tema perquè, si bé aquest tractat es decidirà a escala europea, afectarà la totalitat de la nostra realitat quotidiana i mundana i només el frenarem amb l'oposició ciutadana d'arreu d'Europa. D'aquí també.

El motiu principal de la recent visita d'Obama a Alemanya ha sigut convèncer a la Merkel de què doni suport al TTIP per tal de què es pugui signar abans de finals d'any. I la por i les presses vénen perquè a Alemanya hi ha hagut la més gran manifestació popular en contra d'aquest Tractat. A Holanda s'estan recollint signatures per tal de sotmetre l'acord a un referèndum. A Àustria els dos candidats presidencials s'oposen a l'acord i volen també consultar-ho amb la ciutadania. El mateix president francès ha dit que, pel que coneixen, de moment diuen No.

I aquí? Volem que s'utilitzin substàncies químiques i pesticides que ja teníem prohibits? Volem que s'experimenti amb animals per fabricar cosmètics? Volem conreus extensius de transgènics? Volem privatitzar la sanitat? Volem deixar de protegir l'agricultura i el medi ambient? Volem deixar sense efecte els acords per lluitar contra el canvi climàtic? I per acabar-ho d'arrodonir, volem que les grans indústries tinguin més poder que els Estats i que hi hagi tribunals privats i fets a mida per quan aquestes empreses tinguin alguna limitació legal d'algun Estat puguin resoldre algun tipus de sanció o indemnització que haurem de pagar tots els contribuents?

Així doncs tot fa pensar que aniran mal dades. Pels països del sud i aquells que estan en pitjors condicions per competir, però també per la ciutadania de tot Europa.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem