Els serveis socials a Sant Cugat

Totes les persones, al llarg de la vida, ens podem trobar amb situacions que requereixin de suport i acompanyament en temàtiques molt diverses

Proximitat. Universalitat. Acompanyament. Comunitat. Tots ells conceptes clau a l’hora de concebre i entendre els serveis d’atenció a les persones del municipi. És des d’aquesta mirada, i des de la convicció de posar els recursos al servei de les necessitats bàsiques de la població, que podem caminar vers la garantia de drets. En aquest sentit, cal que entenguem els Serveis Socials com un servei al qual tothom hi pot accedir, un recurs per al conjunt dels habitants de Sant Cugat. Són un dret de la ciutadania.

Totes les persones, al llarg de la vida, ens podem trobar amb situacions que requereixin de suport i acompanyament en temàtiques molt diverses: ens la cura dels fills o filles, en la cura de persones grans o dependents i fins i tot en la cura de nosaltres mateixes. També ens podem trobar amb situacions sobrevingudes com dificultats econòmiques o problemes en relació amb l’habitatge.

És per això que els Serveis Socials compten amb un equip de professionals per poder informar, orientar i acompanyar davant de totes aquestes situacions i d’una sèrie de serveis especialitzats i prestacions per poder donar suport. La nostra ciutat no està exempta de desigualtats i és molt important conèixer quins són els recursos i serveis públics que tenim a l’abast. Així doncs, aquesta tardor publicarem una guia de Drets Socials que arribarà a cada casa del municipi. Una guia que ve a contribuir en la universalització de l’accés als serveis d’atenció a les persones. Una guia per contribuir a la garantia de drets.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem