Serveis

És evident que els nostres nous barris es van omplint, és qüestió de temps i d’un aterratge dels preus a la nova realitat

Sant Cugat però segueix sent un lloc de gran atracció per a persones que volen un espai més humà, tranquil i amb més seguretat, lluny i a prop de la gran ciutat, famílies joves amb nenes i nens per créixer.

El darrer barri en omplir-se, és el de Volpelleres. Però com deia és temps, i en una comunitat on fa pocs anys hi havia dues o tres llums, s’han anat multiplicant i ara la vida comença a despertar i el barri ja no queda tan llunyà de la resta de ciutat. La nova estació dels FGC, la biblioteca Miquel Batllori i sobretot la nova centralitat comercial que arrossegarà Mercadona, el nou institut, instal·lacions esportives...estiraran la vida en aquest espai privilegiat i ben situat.

Els barris els fan sobretot les persones, però també el degoteig de comerços i serveis que es van instal·lant no sense dificultats. Ja se sap, primer arriben els exploradors que pateixen totes les inclemències, pocs clients, nous hàbits, manca de més oferta... Alguns es queden pel camí i els menys sobreviuen. Però amb el temps, arriba la resta i com més serveis i mé comerç sempre que donin resposta a una necessitat, més possibilitats de què tot plegat funcioni, la mostra la tenim a Mira-sol. Els nous veïns necessiten poder comprar el dia a dia, anar a la perruqueria, a la farmàcia, a la ferreteria, al gimnàs i tot allò necessari per viure al barri i l’Ajuntament ha de posar-ho molt fàcil perquè s’hi obrin negocis i aquests contribueixin a donar-li vida.

I si el barri és bàsicament jove amb nenes i nens petits, calen serveis tan bàsics i lògics com una ludoteca i es veu que això no es pot obrir, ho han llegit bé. Un professional de la intermediació immobiliària m’assegura que no ha pogut llogar un local, la majoria fa set o vuit anys que tenen la porta tancada, perquè l’inquilí a qui va donar totes les facilitats i més, pogués obrir un espai perquè els pares i mares poguessin portar als més petits mentre tenen feina o fan gestions.

La resposta del negociat corresponent és que una ludoteca és un negoci “recreatiu” i que aquesta activitat no es contempla en aquesta zona! Si un barri nou com Volpelleres, que necessita com el que més, comerç i serveis, troba aquestes traves d’una administració que ha de ser, i ho dic en anglès perquè es veu que s’entén millor business-friendly, alguna cosa no funciona o es viu en un món irreal.

 
Comentaris

Destaquem