Sevilla, Valladolid i Sant Cugat

"A Sevilla, l'Ajuntament col·loca unes estructures que subjecten uns tendals gegants generant múltiples espais d'ombra que redueixen la temperatura"

Entre les funcions de les ciutats mitjanes i grans, trobem la funció comercial. És un dels eixos vertebradors més importants que, a la vegada, generen ocupació, dinamisme i seguretat. Qualsevol municipi que es vulgui avançat, innovador i autèntic sap que és clau promocionar el comerç local. El canvi climàtic està convertint les temperatures extremes en una nova normalitat que modifica la nostra relació amb els usos horaris; sabem que cada cop passegem menys hores pels carrers i, per aquest motiu, desplacem la nostra disposició a comprar a les botigues dels eixos comercials a favor dels centres comercials.

A Sevilla fa temps que viuen amb temperatures extremes. Des de fa ja una bona pila d'anys, l'Ajuntament col·loca unes estructures que subjecten uns tendals gegants generant múltiples espais d'ombra que redueixen la temperatura i l'exposició directe al sol. D'aquesta manera, fan més agradable el passeig en les hores de calor més dures afavorint l'estada als compradors.

Una mica més al nord, a la ciutat de Valladolid, van decidir fer un pas més i instal·lar uns tendals vegetals al carrer Santa María. Gràcies a aquesta intervenció, no només han estat capaços de reduir l'efecte illa de calor sinó que, a més a més, han augmentat la superfície verda (reducció de la contaminació), han millorat l'aspecte de la ciutat i el comerç ha notat un augment en les vendes.

A Sant Cugat tenim eixos comercials que podrien guanyar potencialitat si importem aquestes bones pràctiques. Estic convençut que és una mesura que pot generar consens, que és de fàcil aplicació i que els seus beneficis superen els costos.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem