I si Sant Cugat fos un bisbat?

'En tots aquests anys, la nostra diòcesi ha adquirit una fesomia i un estil propis, un fet reconegut per a tothom qui ens coneix'

Recordo perfectament el dia 15 de juny del 2003. Era a Roma, fent el doctorat de teologia. A les 12 del migdia s'anuncia que el papa Joan Pau II divideix la diòcesi de Barcelona en tres parts, creant dues noves diòcesis: Sant Feliu i Terrassa. Pel que m'han explicat hi havia tres poblacions candidates per ser la seu del nou bisbat: Sabadell i Terrassa, però també es va pensar en Sant Cugat per la seva importància històrica, geogràfica i pel seu gran creixement.

Us imagineu el Monestir sent una Catedral? Finalment, va guanyar Terrassa, ja que tenia a favor seu que havia estat la seu de l'antic bisbat d'Egara. El bisbat de Terrassa (que demà celebra el 20è aniversari) està format per les parròquies de les comarques del Vallès Oriental i el Vallès Occidental i és una les més grans d'Espanya. El nostre seminari es troba a Valldoreix on, en dues dècades s'han ordenat 47 nous capellans (que és tot un èxit).

En tots aquests anys, la nostra diòcesi ha adquirit una fesomia i un estil propis, un fet reconegut per a tothom qui ens coneix. Us he de dir que som una diòcesi molt ben valorada! Això ha estat possible gràcies a la gran tasca que es fa en les diferents parròquies, entre les quals destaquen les 4 de Sant Cugat.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem