La sindicatura

"El Síndic de Greuges assessora, informa i resol les queixes que pugui plantejar la ciutadania"

La Institució de la Sindicatura o Defensor del poble, té el seu inici tal com ara la coneixem a principis del segle XIX, quan en la Constitució Sueca, es reconeix la figura de l'Ombudsman, que literalment vol dir "l'home que fa els tràmits". El seu encàrrec era assegurar l'observació i compliment de les lleis per part els funcionaris, en benefici dels ciutadans.

Actualment, la sindicatura ha de sustentar-se en els principis d'independència, imparcialitat, equitat, proximitat i transparència que ha de presidir qualsevol institució pública i la seva finalitat ha d'estar presidida per la defensa dels drets fonamentals i les llibertats de tots els ciutadans. La Sindicatura de Greuges de Sant Cugat, és una institució de caràcter independent, neutral i objectiva, que vetlla i defensa els drets de la ciutadania, davant de l'administració municipal. En el nostre municipi data de l'any 2007, en què es va aprovar el protocol i reglament de la Sindicatura i va tenir lloc el nomenament del primer síndic.

I des del dia 1 d'abril soc la nova síndica, donant continuïtat a la institució, assessorant, informant i resolent les queixes que pugui plantejar la ciutadania amb la seva relació amb l'ajuntament i els ens depenent d'aquesta.

Si consideres que els teus drets han estat vulnerats, atenem i cursem les teves queixes amb relació al funcionament de l'Ajuntament, sempre que la queixa estigui fonamentada, intentant trobar una solució que permeti la resolució dels conflictes entre les parts de manera ràpida i consensuada en la mesura que sigui possible.

Així mateix, podem presentar davant l'administració propostes de millora relacionades amb l'estudi efectuat de les queixes plantejades per la ciutadania.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem