Sis anys cremant contenidors

"El cas és vergonyós no sols perquè la crema de sistemàtica de contenidors va començar el 2013 i ha continuat fins avui impunement", apunta Víctor Alexandre

Hi ha una cosa que em té encuriosit i per a la qual, malgrat el pas dels anys, sis pel cap baix, no he trobat explicació: la crema nocturna de contenidors a Sant Cugat. No, no és només que vulgui saber qui ho fa, òbviament és algú incapacitat per viure en comunitat. El que m'intriga és la indolència de la policia local i dels Mossos d'Esquadra en aquesta qüestió. Es limiten a prendre'n nota, ho qualifiquen de 'bretolada' i llestos, fins a la següent. El cas és vergonyós no sols perquè la crema de sistemàtica de contenidors va començar el 2013 i ha continuat fins avui impunement, sinó perquè el cost de cada contenidor estava xifrat en 965 euros per unitat (ara deu superar els 1.000 €) i el nombre d'unitats cremades es compta per centenars. Centenars! Només el 2013, el primer any que tinc comptabilitzat, se'n van cremar 106. Això és intolerable, entre altres coses perquè entre el 2013 i el 2017 aquesta indiferència va tenir un cost per als santcugatencs de 500.000 euros, i, com sabem, som al llindar del 2020 i els focs persisteixen. L'última crema va ser el 26 d'agost passat a la plaça de Lluís Millet.

No vull pensar a quins graus arribaria el desfici policíac si la crema de contenidors tingués un mòbil independentista. Faria anys que els "brètols" estarien empresonats acusats de terrorisme amb penes que podrien arribar als trenta anys. Per sort, no és el cas. El que sí que és el cas és el menfotisme de la policia: on són els culpables després de sis anys? On és la pressió de l'Ajuntament? Què pensa fer per evitar que hom cali foc als béns públics pagats per tots els ciutadans? Em pregunto quants contenidors cremats sumarem, el 2020.

 
Comentaris

Destaquem