Societat civil organitzada

'Es constituirà la 1a Taula de Sanitat en la Sala de Plens de l'Ajuntament amb una àmplia presència institucional i sanitària juntament amb la Plataforma de Pensionistes i Marea Blanca'

La Plataforma de Pensionistes de Sant Cugat es va crear com a reacció a la congelació de les pensions que va decretar el govern de Mariano Rajoy amb els increments del 0.25 anual. Les concentracions davant l'ajuntament han continuat alhora que es van anar assumint altres reivindicacions que afectaven el conjunt de la gent gran.

Es reclamava la construcció d'una segona residència pública per a Sant Cugat. S'aconseguí que l'ajuntament reservés un terreny per a la seva construcció a Volpelleres, i ara ens trobem amb la possibilitat certa de la seva concreció. També es requeria la necessitat d'un hospital que atengui les necessitats sanitàries de les poblacions de Sant Cugat, Rubí i Castellbisbal que resolgués els problemes de desplaçament i atenció de la Mútua de Terrassa i sembla que s'està obrint una finestra per complir aquesta exigència.

Se sol·licitava constantment la necessitat de crear un Pla Estratègic en l'àmbit de les persones grans, que atengués les seves necessitats de mobilitat, transport, d'habitatge, serveis socials, salut, accessibilitat a l'ús dels espais públics, etc. S'ha concretat. Ara ens trobem en l'etapa d'establir prioritats i impulsar-lo. Tot un repte.

Entre altres moltes demandes, n'hi havia una que la Plataforma demanava amb urgència des de la seva fundació i posteriorment, juntament amb Marea Blanca Sant Cugat: la creació d'una Taula de la Sanitat amb presència d'autoritats sanitàries, l'Ajuntament i organitzacions socials. Doncs bé, el pròxim 29 de maig, es constituirà la 1a Taula de Sanitat en la Sala de Plens de l'Ajuntament a les 10 hores amb una àmplia presència institucional i sanitària juntament amb la Plataforma de Pensionistes i Marea Blanca.

Més info: Associacions de veïns i model de ciutat

Fa uns dies el nostre company Jordi Casas, en l'article "Toca resistir", deia: "Cada cop més caldrà entendre la societat civil organitzada no només com l'expressió de la cerca de solucions als problemes quotidians, sinó com un reducte de resistència". I en això estem.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem