La societat n’és conscient

"La societat ha evolucionat molt en els últims anys, i tot és gràcies a la visualització dels malalts i al suport que reben les entitats"

Aquesta setmana s'han celebrat multitud d'actes amb motiu del dia mundial de les malalties minoritàries. Aquest any, com és evident a causa de la pandèmia, en són menys, i es visualitzen poc. Però afortunadament, la societat ja n'és conscient.

Un dels motius de les persones que s'aventuren en crear associacions sense ànim de lucre, que treuen temps d'on es pugui per participar en debats, grups de treball o jornades de difusió, és per transmetre que no tothom ha tingut la sort de néixer o viure una vida sense malaltia o patologia minoritària. La societat d'avui és molt conscient de les dificultats que comporta tenir "distorsionades" les capacitats físiques o mentals de les persones. La societat ha evolucionat molt en els últims anys, i tot és gràcies a la visualització dels malalts i al suport que reben les entitats. La comunicació de gent implicada i afectada, i el suport a mitjans de comunicació i referents de la societat, com si es tractés d'un "còctel", junts fan que la difusió sigui màxima perquè la conscienciació sigui total.

Aquest és el nostre camí. Aquest és el camí correcte. Si mai ens topem amb la "loteria" de ser premiats amb una malaltia minoritària, siguem agraïts amb els nostres referents socials, amb els nostres mitjans de comunicació, amb les entitats que fa anys que treballen per integrar i normalitzar les "altres capacitats" dels nostres estimats. Ells seran acollits per la societat, i "només" caldrà preocupar-se per la malaltia, i no la seva acceptació.

Sant Cugat és un referent en aquest àmbit que s'ha de reconèixer, tot i que cal seguir treballant.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem