Sostenible - No sostenible

"Per què no convertir Can Sant Joan en un parc de generació d'energia solar fotovoltaica? O en un parc agrari?"

Juliol ens ha portat dues notícies sobre sostenibilitat i que mostren dues cares oposades del que, al meu parer, ha de fer l'Administració en aquest tema.

La primera; l'esforç que fa l'Ajuntament en matèria de reciclatge de residus col·loca a Sant Cugat al grup de municipis de l'AMB amb millor resultat.

Sant Cugat recicla el 50,4% dels residus que genera, dotze punts més que la mitjana de municipis de l'AMB. Des que l'actual equip de govern gestiona l'Ajuntament aquesta xifra s'ha incrementat en dos punts; la dada contrasta amb l'evolució al conjunt de l'AMB, on només ha crescut en un punt des del 2010. Hem de donar l'enhorabona l'Ajuntament per la feina que han fet. I també les gràcies.

La segona; l'INCASÒL anuncia que l'antic camp públic de golf de Sant Joan es convertirà en un parc d'un milió de metres quadrats; un 70% correspondran a Sant Cugat i un 30% a Rubí. El parc serà deu vegades més gran que el Parc Central.

A mi em sembla una idea pèssima. No veig la necessitat d'un parc de 100 hectàrees quan estem al costat d'un dels parcs urbans més grans d'Europa, el de Collserola que en fa 11.000. No entenc que els ajuntaments de Rubí i Sant Cugat estiguin d'acord, hi ha opcions més alineades amb el temps que vivim.

Per què no convertir-lo en un parc de generació d'energia solar fotovoltaica? O en un parc agrari? O ambdues coses? És clar, que potser tanta placa podria arribar a fer-nos nosa a la vista, i som molta gent mirant. Sense cap dubte, a la Segarra, o al Priorat, o a les Garrigues els camps de molins i de plaques solars no molesten a tanta gent. Potser és hora que els territoris que consumim més recursos energètics ens les empesquem per produir-los.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem