'STOP Violències', campanya conjunta a Sant Cugat

'Qüestionar la construcció de la identitat masculina dins de les escoles i instituts tampoc no és feina fàcil'

STOP Violències és per nosaltres un èxit col·lectiu. Qui ens havia de dir, quan ens vam trobar Hora Bruixa, La Ciranda i Escoles Coeducatives per primera vegada, que finalment aquest projecte es materialitzaria. Els tres col·lectius partíem d'un objectiu comú, "aquí el què cal és sacsejar la violència masclista". Calia generar una campanya conjunta a Sant Cugat.

Qüestionar la construcció de la identitat masculina dins de les escoles i instituts tampoc no és feina fàcil, ni per docents ni per famílies, i és que només cal seguir l'actualitat. Cal parar i analitzar el perquè de les agressions que es produeixen sense parar i que ens col·loquen en alerta constant. Quins factors determinen i afecten en la socialització masculina d'infants i joves? Com la informació i les xarxes condicionen els nens a l'hora de construir la seva identitat?

Cal acompanyar i qüestionar, cal dir STOP i conèixer nous recursos i, el més important i imprescindible, cal fer-ho juntes. Així doncs, gràcies a Hora Bruixa i La Ciranda per sumar amb Escoles Coeducatives i arribar una mica més enllà, un èxit col·lectiu!

Per últim i sumant mirades, la de mare d'un nen mascle de 8 anys, crec que és hora que els nostres fills es formin amb mirada crítica plena de diversitat. Ensenyar-los a viure a través de conductes sanes, on la cura sigui al centre, on les emocions siguin imprescindibles per cuidar-se i cuidar, on la base de la mateixa riquesa personal sigui la de generar pensament crític amb què veuen, amb l'entorn proper i amb la societat, cal empoderar-los en la sensibilitat, a ser propers i no violents. Cal aprofundir en el compromís.

Això és el que hem intentat i això és el que volem compartir amb totes vosaltres. Una xerrada el 16 de novembre, a càrrec de la Júlia Sánchez de La Ciranda, emmarcada dins de les accions previstes per al #25N, on es pretén posar el focus en el nen, en la violència de gènere i en el masclisme.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem