La superació de l'edatisme: un repte més per a la dona emprenedora

'Des de l'XDESC estem demostrant que som dones a favor d'un món per a totes les edats, que volem un entorn laboral multigeneracional i inclusiu'

El Pi d'en Xandri té 234 anys. Va néixer a l'època de Mozart, de Kant i de Napoleó. I malgrat el mal que la nevada de 1962 va fer a les seves branques i que el 1997 uns vàndals intentessin cremar-lo... aquí el tenim: majestuós. El pas del temps i la seva tossuderia per subsistir li atorga la nostra més sincera admiració. I ser un dels pins més vells de Catalunya no fa sinó augmentar el seu valor.

El passat dijous 16 de març, la directora corporativa del SC Trade Center, l'Alèxia Porqueras, a una de les talks que organitza sobre dona i esport, va relacionar el Pi d'en Xandri amb els valors de la tenacitat i la resiliència, imprescindibles en tot projecte emprenedor. Aquesta metàfora em va semblar meravellosa, malgrat que hi ha un aspecte que arbre i dona emprenedora encara no compartim i vull destacar aquí: el valor afegit de l'edat.

L'edatisme és actualment la 3a causa de discriminació mundial, després del racisme i el masclisme, segons l'últim informe de l'OMS. Tenint això en compte, imagineu què significa per a nosaltres ser dones empresàries de 40, 50 o més anys. Però malgrat tot, des de l'Xarxa de Dones Emprenedores de Sant Cugat estem demostrant que som dones a favor d'un món per a totes les edats, que volem un entorn laboral multigeneracional i inclusiu. I això demana dones valentes, constants i amb l'experiència que només l'edat pot donar. Com el Pi d'en Xandri, amb el pas del temps som més fortes, malgrat el foc i la neu.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem