El tabac mata el bosc i ho crema tot

'Urgeix evitar que es llencin més burilles de tabac a terra per no seguir cremant tot matant el nostre planeta'

Aviat s'acabarà l'estiu amb la certesa de què molts dels petits incendis que hem tingut a Sant Cugat, han estat causats per una burilla de tabac. A Catalunya, més de 12.000 hectàrees s'han cremat per culpa d'una burilla en l'última dècada. Decididament hem d'invertir molts més esforços a educar a la gent en general i als fumadors en particular, del fet que no podem llençar res a terra.

Ningú llença la brutícia a terra de casa seva. Per aquest mateix motiu, ningú hauria de llençar res a terra de la casa que és de tots, l'espai públic. És lamentable veure restes de plàstics, llaunes i burilles en els indrets més concorreguts de camins i en la natura. El plàstic i les burilles de tabac, no és biodegraden i necessiten molts anys per perdre la seva estructura, no arriben mai a desaparèixer totalment. La terra i el mar no són un abocador.

Demano als fumadors que no llencin cap burilla a terra mai més. Demano a les administracions que siguin proactives en fer complir les normatives existents i apliquin les sancions corresponents a les persones que contaminen. El tabac mata i crema tot: la vida del fumador, del qui té a prop, el bosc i la roba. És responsable del canvi climàtic, quan es tallen grans extensions d'arbres per fer el paper de les cigarretes o per cultivar-lo.

Amb les burilles contaminem la terra, els rius, el mar i els peixos. Urgeix evitar que es llencin més burilles de tabac a terra per no seguir cremant tot matant el nostre planeta. Amb el jovent que puja més conscienciat amb el canvi climàtic i la contaminació, espero que aconseguirem aquesta fita i que siguin ells la primera generació jove de no fumadors del segle XXI.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem