El talent, més enllà d’una nota

"A les empreses, el que necessitem és talent i sovint no el trobem o ens costa molt"

Estem a finals de curs i és un moment de balanç en l’àmbit acadèmic. Hem aprés allò que ens han ensenyat i hem arribat al nivell que ens exigeixen? Un número és el que ens permetrà fer el següent pas i el que ens donarà accés a allò que volem ser. Una xifra que condicionarà el nostre futur. Aquest fet i aquesta pressió neguiteja a un col·lectiu jove que té il·lusions i força per començar un nou camí. Aquesta és una mirada curta a la que ens evoca l’entorn.

Em permeto dir que aquest és un pas important, que ens ensenya, ens educa i ens prepara, però en la major part dels casos no té perquè ser decisori.

Estudiem per aprendre, experimentem per integrar el coneixement, creixem perquè aprenem i en alguns casos, descobrim els nostres veritables talents...

Fixeu-vos que parlem de talent. Una paraula que ve del grec, Talanton i del llatí Talentum. L’utilitzàvem per expressar la unitat monetària més gran: 25 kg de plata, que es correspon a 6.000 dracmes, quan el sou mitja era d’1 dracma. Mireu que n’és d’important el talent!

A les empreses, el que necessitem és talent i sovint no el trobem o ens costa molt.

Per a nosaltres, en el món empresarial, el talent no és només una nota. És un conjunt d’actituds i aptituds, d’experiències que fan que una persona estigui preparada i tingui el potencial per adaptar-se i donar allò que es necessita dins de la organització. Creiem que el talent es crea. I si és així, hem de començar a treballar de ben petits, des de casa i des de l’escola fins arribar al primer treball i perquè no, fins que aquest món ens digui adeu. Cada dia aprenc, cada dia tinc una nota i cada dia m’adapto al que necessito en el entorn en que visc. El meu talent, creix i creix i s’adapta per fer-me feliç i fer créixer als del meu voltant.

Des de SCE hem creat la comissió de talent per influir, per potenciar el talent adequat al nostre entorn, per potenciar als joves i també per tenir en consideració l’experiència dels més grans, per contribuir a que les empreses aconseguim el talent que necessitem, per fer economia, per fer país, per créixer com a persones i professionals.

El talent és present, el talent és futur.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem