Talent sènior, repte de país

'La contractació de talent sènior s'ha de definir com una oportunitat de creixement per a les empreses perquè és estratègia, és posicionament, i és valor afegit'

A Wise People Sant Cugat acompanyem a persones de més de 45 anys en la cerca de nova feina, i ens adonem que moltes empreses no tenen l'objectiu de mantenir la progressió de les generacions silver en un lloc preeminent en els seus plans estratègics. Aquesta pràctica porta a la reducció de la força laboral, i pot alentir el creixement econòmic, repercutint en el manteniment fins i tot de les pensions.

La contractació de talent sènior s'ha de definir com una oportunitat de creixement per a les empreses perquè és estratègia, és posicionament, i és valor afegit, dins d'aquest context econòmic de transformació constant. Aporta fidelitat, estabilitat, coneixements, experiències amb equips, resolució de conflictes i mentoring, entre d'altres, i garanteix un punt de vista diferent i alhora integratiu dins dels equips i els projectes a les organitzacions.

El suport a la Formació Dual que s'està abordant pels poders públics i polítics haurà de donar fórmules prou flexibles per encaixar les necessitats de reciclatge i suport econòmic dels sèniors, i les solucions estratègiques per a les empreses que generin posicions formades, estables i expertes. Per això calen els esforços de totes les administracions, sindicats, empreses i centres de formació. Entre tots hauríem de poder assolir aquest repte de ciutat, repte de país.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem