El teatre a l'escola

'Era només integrar el teatre com a una eina útil per a treballar la llengua'

Durant els meus anys de docent a Primària vaig emprar el teatre com una eina més per a estudiar l'àrea de la llengua. Després de triar l'obra i imprimir els textos, repartíem els personatges. Tots n'havien de tenir un, o bé fer diverses obres. Durant un temps fèiem lectura col·lectiva on cadascú llegia el que li tocava. Havien d'estar atents a la lectura dels companys. Era llavors que treballàvem el significat dels mots difícils

Quan ja s'ho començaven a saber, ho posàvem en escena. Retiràvem taules i cadires i improvisàvem l'escenari. Allà començava la part de dicció i expressió. A classe de plàstica confeccionàvem els decorats. De vegades pispàvem algun rotlle de paper higiènic i, tot fent tires, ens fabricàvem el teló. Els pares col·laboraven a casa repassant el text dels fills i buscant vestuari.

Quan tot estava llest, convidàvem altres classes a venir i fer d'espectadors. Treballàvem d'aquesta manera l'autoestima dels nens i nenes. Alguna vegada, en alguna festa d'escola, ens demanaven també l'actuació. Eren escoles públiques, no us penseu pas, perquè allà també saben fer coses boniques. Els dies 29, 30 i 31 d'octubre del 2021 es va fer el Segon Congrés de Teatre Amateur de Catalunya a Santa Susanna. Una membre de la Federació, la filla de la qual havia estat alumna meva, em va demanar que presentés una ponència sobre el tema.

Allà vaig deixar clar que no pretenia substituir ni grups infantils ni extraescolars de teatre, els quals considerava molt positius. Era només integrar el teatre com a una eina útil per a treballar la llengua.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem