El Teatre La Unió

'Cal, però, a Sant Cugat un teatre més discret, com ho és La Unió, perquè les companyies amateurs del poble, que en són moltes i molt actives puguin representar les seves obres'

Arran de la carta apareguda al TOT fa dues setmanes, sobre el retard de funcionament del teatre La Unió, em ve l'interrogant a mi també. Per a quan la posada en marxa? El magnífic Auditori està molt bé per al teatre comercial. Cal, però, a Sant Cugat un teatre més discret, com ho és La Unió, perquè les companyies amateurs del poble, que en són moltes i molt actives puguin representar les seves obres.

Més info: Així serà el nou Teatre de La Unió: previst pel 2024 i amb 400 butaques

Actualment, tots aquests espectacles, la majoria gestionats per la Xarxa, es fan al teatre de Mira-sol. I Mira-sol no és Sant Cugat per molt que jurídicament hi consti com a barri. Sant Cugat necessita més teatres de format mitjà i petit, on el considerable teixit teatral del poble pugui mostrar els seus treballs artístics.

Amb la desapareguda companyia del Club Natació que va promoure en Ricard Mariné i va dirigir en Guillermo Ayesa, vaig actuar allà. Us puc ben dir que La Unió era un dels teatres més acollidors per al públic i actors. És incomprensible que una ciutat com la nostra no disposi de més sales.

Que quedi clar que la Sala Clavé com a lloc alternatiu no reuneix les condicions. Ni com a sonoritat ni com a qualitat de l'escenari. Allà es va fer i també vaig actuar el Dia Mundial del Teatre de fa uns anys. I van ser uns espectacles on van quedar paleses les seves deficiències. Fora bo que el consistori comencés a pensar i, si més no, a fer guardiola per a entomar aquesta mancança.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem