Temps per reivindicar

'La gent gran encara necessita, com altres col·lectius, reivindicar els seus drets perquè contínuament són vulnerats'

L'octubre comença fort, per una banda recordem el referèndum celebrat fa quatre anys i per l'altre celebrem el Dia Internacional de la Gent Gran. La gent gran encara necessita, com altres col·lectius, reivindicar els seus drets perquè contínuament són vulnerats. El mateix passa amb una gran majoria de catalans i catalanes que anhelem ser independents de l'Estat Espanyol. Hem de mantenir i reforçar les reivindicacions per ser i per fer.

L'envelliment de la població és una realitat a tot Europa i també a Catalunya. Vivim més anys, ens cuidem, la natalitat està en hores baixes i de seguir així, d'aquí no massa temps, la gent gran serà la franja d'edat majoritària. No vull fer ciència-ficció, però si les dades demogràfiques de Catalunya no varien, molt probablement arribarem al 2050 amb una població envellida. Això ens suposa reptes en relació amb les polítiques de cures i la sostenibilitat de l'estat del benestar però també pel que fa a l'auge de la digitalització de les nostres vides, des de la relació amb les empreses d'energia, el comerç, la salut, els bancs, l'administració, etc. Ara per fer qualsevol gestió has de saber fer anar el mòbil i no només per trucar... aquí hi arribem tothom. El complicat és fer gestions. Digital no és sinònim de fàcil.

La gent gran es va adaptant als nous temps i molts enforteixen la seva autonomia aprenent a utilitzar Internet. Tot i això, la digitalització també està causant molta frustració. S'han de posar tots els esforços en la usabilitat universal i no engrandir l'escletxa digital. Aquests vents de primers d'octubre, plens de reivindicacions, haurien de bufar durant tot l'any, per una societat més justa i una Catalunya lliure.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem