Terra d'oreig

"Després de passar per uns llargs anys d'excursions, barri residencial i d'estiueig, Valldoreix ha tornat a reeixir com a poble"

Dins els actes de la Festa Major de Valldoreix, el grup de teatre Cercle dels Marxosos posa en escena Terra d'Oreig de Josep Carné, dirigida per la Marcènia Baqués. Aquest any, l'obra ha quedat finalista en el concurs de guions teatrals de gran format, patrocinat pel Teatre de Sarrià 2023.

Ambientada en temps de la fil·loxera i l'acabament de les Guerres Carlines a Catalunya entre 1860 i 1887. Disposa d'una escenografia pròpia de l'època i una música fantàstica que inclou l'Himne a Valldoreix i Va Pensiero. L'autor ens diu que ha procurat "reflectir en una barreja d'història i ficció una època certament convulsa i trista de Valldoreix."

Convulsa i trista perquè la fil·loxera, no sols va arruïnar la seva economia vinícola, sinó que a més va perdre la seva identitat pròpia amb la venda de Can Canals i els "domus" del voltant al Monestir de Sant Cugat. Després de passar per uns llargs anys d'excursions, barri residencial i d'estiueig, Valldoreix ha tornat a reeixir com a poble, amb una nova identitat i un sentiment de pertinença entre la seva gent.

El Cercle, amb una colla de bons actors valldoreixencs, confirma l'empenta teatral del poble que, juntament amb les altres dues companyies (Magma i Espiral), referma la bona salut interpretativa del poble. Potser no tindrem el mateix reconeixement que a altres indrets es dona, però en són mereixedors.

El nostre Ajuntament l'ha programada pel 17 de setembre a les 19 hores a la Nau de Cultura. L'entrada, com a tots els altres actes, serà gratuïta.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem