Tidrem abocador?

Roser Casamitjana alerta de la possible ubicació d'un abocador prop de Sant Cugat

Dic tindrem perquè encara que l’abocador projectat estigui en terme de Rubí, estarà a menys de 3 Km de Mas Gener o Can Cabassa. I per tant, és de rebut que el nostre ajuntament prengui part en el tema.  L’abocador és el que l’empresa Arris S.L pretén instal·lar a Can Balasc per dipositar-hi residus “sòlids i inerts”, segons els responsables. L’empresa és ben coneguda del nostre municipi doncs es tracta de TMA-Grup Sánchez, que durant molts anys ha estat la responsable de recollir la brossa a Sant Cugat.

Tant els tres administradors com els dos apoderats es diuen Sánchez Méndez. Com es pot veure, tot queda a casa. L’empresa no té pàgina web, no dona nombre d’empleats, no dona cap telèfon i, per suposat cap opinió de cap usuari. Transparència total!.

 

Però Arris SL ja és el segon abocador que instal·la a Rubí; l’altre, Can Carrerras va ser clausurat el 2016 per incomplir de manera escandalosa les condicions del contracte: no sols hi abocava molt més del permès, si no que era il·legal el que hi posava; no obstant encara continua funcionant així que és fàcil saber el que podem esperar.

El Govern de la Generalitat li ha donat llicència per a molts residus que no son aptes per aquest abocador i sembla estrany que es pugui considerar vàlida una llicència donada al 2012 sense la declaració d’impacte ambiental, i sense tenir en compte les lleis actuals sobre canvi climàtic, les noves normatives sobre residus i la situació actual de la població.

L’abocador serà de Rubí però crec que hauríem d’estar amatents i tenir clar que comporta una instal·lació d’aquesta mena al costat de les nostres cases. Potser si ens descuidem, ja no hi serem a temps.

 

 
Comentaris

Destaquem