Titànic català

El mossèn Emili Marlés, rector de la Parròquia de Sant Pere d'Octavià, fa una comparativa de la situació pandèmica amb el Titanic epel que fa a la vulnerabilitat

La setmana passada es va presentar l’informe Foessa a la casa abacial. Promogut per Càritas, és un dels estudis més importants i extensos sobre l’estat de la pobresa i ‘exclusió.

En la presentació es va utilitzar la imatge del Titànic. El xoc amb l’iceberg va afectar tot el vaixell, però no ho va fer igualment a tots els viatgers: els de primera classe tenien bots salvavides de sobres, però pels de segona i tercera classe no n’hi havia suficients i molts van morir ofegats.

La crisi del coronavirus, com el Titànic, ens ha afectat a tots, però les conseqüències no han estat les mateixes per a tots els ciutadans. Els qui estaven en una situació més vulnerable ho han notat molt més. En només tres anys, el nombre de persones en exclusió severa o moderada ha augmentat del 16,9% al 29,1%. Actualment, 2.258.000 persones de Catalunya ho estan passant molt malament. Això és un crit d’alerta al qual hem de reaccionar tant l’administració com la societat en general.

Hem d’analitzar bé què ens ha portat a aquesta situació i buscar solucions creatives tant a curt termini (per pal·liar la situació actual) com a mitjà i llarg termini, que permetin desenvolupar un estat del benestar per a tota la societat.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem