Tones d'aliments

'El compromís en aquestes qüestions hauria de ser determinant per decidir on comprar, per definitivament pressionar a aquestes franquícies'

L'altre dia sortint de la feina, vaig veure com una treballadora, d'un dels nombrosos súpers del meu barri, llençava desenes de quilos de menjar al contenidor d'orgànic. Com sabeu al Xalet Negre, just a la plaça d'en Coll, tenim la nevera solidària, un projecte que serveix per evitar el malbaratament alimentari i que permet aprofitar aquells que no es poden vendre als comerços per la seva aparença o bé per protocol intern.

Encara que el barri Monestir som un dels eixos comercials més importants de Sant Cugat, han intentat des del servei de voluntariat del projecte fer que aquests excedents ens els cedeixin per tal d'aprofitar-los, però visita rere visita, hem topat amb la política interna de certes cadenes. Si bé els encarregats sempre han estat empàtics i conscients de la problemàtica, no poden accedir a la petició sense l'aprovació dels caps o dels serveis directius de la seva companyia.

Són majoritàriament comerços petits com el regentat pel Lahcen de Fruites d'en Coll, els amics dels horts urbans o d'altres esporàdics, els que s'impliquen i entenen que la situació és insostenible i el més rellevant, del tot incomprensible. Avui en dia, el compromís en aquestes qüestions hauria de ser determinant per decidir on comprar, per definitivament pressionar a aquestes franquícies a fer el que és lògic. Si no és per llei hauria de ser per ètica.

Espero que s'ho repensin i que des de l'Administració pública es legisli d'una vegada sobre una qüestió que fa dècades arrosseguem sense que es doni una solució definitiva i eficient.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem