Tornar

'I sí, per a nosaltres, pels professors, veure'ls a l'aula aprenent, xerrant, badant, dibuixant, interaccionat... o sigui, sent ells en estat pur és el millor dels regals'

Us escric aquestes línies poques hores després d'haver retornat a l'escola un cop finalitzada l'aturada de Nadal; us aviso que no parlaré de nous protocols, ni de queixes, ni res per l'estil. El primer dia després d'una parada, sigui llarga o curta, és especial per a petits i grans. La d'aquesta ocasió ho era una mica més del normal; la variant òmicron ens feia dubtar de la tornada amb normalitat; aquesta nova normalitat de pandèmia.

Els últims dies abans de festes a l'Escola vam aplicar allò de millor prevenir que curar i vam aconsellar als alumnes què tots els llibres i alguna llibreta marxessin amb ells cap a casa, per si de cas. Ho van entendre perfectament i van marxar amb les motxilles ben plenes i amb la pregunta de "però tornarem, oi?". Un: "Clar, que sí!", segur i contundent, va ser la nostra resposta. Tots, alumnes i professors, tenim al cap i vivament, aquell dia que vam acomiadar-nos per dues setmanes i van ser mesos. Mesos veient-nos i treballant a través de pantalles, sense la proximitat i el caliu de l'aula.

Avui els nostres adolescents tornaven, altre cop, amb la motxilla ben plena, no sols de llibres sinó, també, de vivències i moments què volien compartir amb els amics, a més de lluir i mostrar alguns dels nous regals. Darrere la mascareta i el mur d'hormones mostraven il·lusió i alegria de retrobar-se. Fins i tot de retrobar-nos. I, nosaltres, més expressius i menys avergonyits, i els hi dèiem allò de "que bonic veure-us". I sí, per a nosaltres, pels professors, veure'ls a l'aula aprenent, xerrant, badant, dibuixant, interaccionat... o sigui, sent ells en estat pur és el millor dels regals. Ens espera un trimestre llarg i espero, esperem, que ho sigui d'aprenentatge i de moments compartits i rics; no llarg de virus, ni nous protocols o noves variants.

Bona tornada a tots!

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem