Hem tornat a l'escola

"Tampoc tranquil·litza que algunes de les indicacions siguin impossibles d'aplicar", diu Casamitjana

Finalment les escoles s'han obert, malgrat la por, les normatives més o menys contradictòries i les incerteses de tothom. Van ser les primeres a tancar i han estat les darreres a obrir.

Incertesa perquè algunes de les mesures s'han pres a darrera hora, de pressa i corrents, malgrat els avisos que ens feien arribar els experts. Tampoc tranquil·litza que algunes de les indicacions siguin impossibles d'aplicar: no totes les escoles poden ampliar espais, perquè no els tenen, no tots els pobles i ciutats poden oferir llocs públics perquè no existeixen i molts alumnes no poden fer classes en línia perquè o no tenen ordinador o no tenen els coneixements i mitjans per fer-lo servir.

 

Hem parlat de distàncies, ràtios i higiene però ho hem fet poc de la pèrdua de competències, de formació del professorat i si ens cal repensar l'educació. Sembla que el treball per projectes se'n va a norris, que molts i moltes es quedaran sense múcica, sense biblioteca, sense tallers i potser alguns sense patis. Per no parlar de la Formació Professional, que segueix sent la germana pobre de tot el sistema educatiu.

No sé si tots plegats n'hem fet un gra massa, sobretot veien moltes de les nostres platges durant l'estiu o les terrasses a petar dels nostres pobles. Cert és que la salut és el primer que cal preservar però potser el que cal conservar per damunt de tot és el sentit comú.

Esperem no tenir cap ensurt gros, però fins i tot si el tenim, intentem no tornar a tancar els centres i preservar l'escola i el seu paper integrador.

 
Comentaris

Destaquem