Tornem amb les bicis i ara els patinets

L'únic que faig és insistir que l'Ajuntament faci complir d'una vegada la normativa vigent sobre la circulació de bicicletes per les vies urbanes

Fa unes setmanes vaig publicar en aquest mateix mitjà un escrit reclamant a l'Ajuntament la pressa de mesures sobre la circulació de les bicis per les voreres, els passos de vianants, les zones exclusives per vianants, etc. De moment no hem vist capa millora.

Sembla que l'Associació de Ciclistes que diu representar als ciclistes de la ciutat, quan ells mateixos reconeixen tenir menys de 80 socis, té més poder que els altres ciutadans. L'únic que faig és insistir que l'Ajuntament faci complir d'una vegada la normativa vigent sobre la circulació de bicicletes per les vies urbanes. Estem cansats de veure bicicletes per les voreres quan existeix un carril bici paral·lel, d'haver de fer gimcanes per esquivar les bicis en les zones de vianants o a les voreres.

Ja n'hi ha prou d'incivisme i que l'Ajuntament o la seva Policia Local s'ho miri com si no passés res. I per acabar-ho d'adobar l'aparició quasi massiva de patinets elèctrics ja fa que les coses hagin arribat a un punt insostenible. És cert que no hi ha encara cap normativa que ho reguli, però l'Ajuntament pot i deu establir uns criteris locals en espera d'aquesta normativa general. Entre moltes altres coses alguna bici o patinet té una assegurança per si fa mal a algú, com qualsevol altre vehicle?

A Sant Cugat sembla que s'ha d'erradicar anar a peu o amb cotxe i que tots, grans i joves, hauríem d'anar amb bici o amb patinet. Això no és lluitar contra la contaminació o el canvi climàtic, això és lluitar contra el sentit comú.

 
Comentaris

Destaquem