Tornem a reclamar la salut pública

'Marea Blanca i Pensionistes estan pendents de la constitució de la Taula de Sanitat, de tenir atenció a la infància a tots els CAPS i de millor atenció als consultoris de Les Planes i La Floresta'

La sanitat pública torna a estar al candeler. Cal recordar les darreres manifestacions, amb vaga inclosa, de molts professionals sanitaris no fa gaires mesos. I el pròxim 7 d'abril, amb motiu del Dia Mundial pel Dret a la Salut, està programada una gran manifestació a Barcelona per defensar, una vegada més, les reivindicacions ja conegudes però mai acomplertes. I aquí en tenim algunes: no a la privatització, sanitat universal per a tothom, la salut per sobre del negoci, la nostra salut no està a la venda, el 25% per l'atenció primària, les llistes d'espera maten, atenció als infants al seu CAP, i n'hi podria haver moltes altres que no caben en el cartell.

I no serà que falti teoria per endreçar el desgavell, especialment en l'Atenció Primària (AP), sobre la qual es va celebrar a mitjan febrer un seminari amb més de quatre-cents participants de tots els àmbits de la medicina. Dels trenta-set punts que es van definir, en volem destacar alguns: l'accessibilitat per un contacte ràpid i fàcil amb els professionals de capçalera; la prestació de l'atenció domiciliària; la confiança entre el pacient i el professional; la disponibilitat del professional sense presses; la consideració del pacient com un tot i, molt important, la longitudinalitat o continuïtat de la relació pacient-professional al llarg del temps.

Així doncs, es confirma una vegada més que per tenir una bona Atenció Primària cal dotar-la de més personal i més recursos, millorar l'organització i garantir la continuïtat de l'atenció. I no cal dir que cal valorar als seus professionals i prestigiar-la perquè la ciutadania la senti seva i la utilitzi. A Sant Cugat, Marea Blanca i Pensionistes estan pendents de la constitució de la Taula de Sanitat, de tenir atenció a la infància a tots els CAPS i de millor atenció als consultoris de Les Planes i La Floresta.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem