Tot caminant per Sant Cugat

Hi ha personatges rellevants que ens resulten desconeguts

Recentment, tot passejant per Amposta en companyia d’un bon amic em feia la següent reflexió. Durant els últims anys Sant Cugat ha fet un creixement demogràfic molt intens. Mots de nosaltres, tot i fer ja uns quants anys que hi residim, no hi hem viscut aquella època en que era una petita població on totes les famílies es coneixien i tothom sabia qui era qui.

Aquest comentari  me’l  feia mentre fixava la meva atenció en un rètol indicatiu del nom d’un carrer, just en la seva confluència amb una avinguda. Era un rètol compost de peces ceràmiques, de disseny tradicional acurat, on s’informava que aquell personatge a qui es dedicava el carrer havia estat un metge, fill d’Amposta, així com els anys de naixement i mort.

En alguna ocasió, parlant amb persones de famílies de llarga tradició a la vila, m’han fet avinent que el nom de determinat carrer correspon a un dels seus avantpassats. Fins i tot, alguns personatges prou rellevants pel seu llegat ens resulten desconeguts a bona part de la població. És el cas de l’artista Pere Serra, autor del gran retaule del monestir.

Penso que honorar la seva memòria fent esment de la seva trajectòria i del seu llegat representaria un acte de reconeixement dels avantpassats i un enriquiment per la ciutadania.

Qui s’hi apunta?

 
Comentaris

Destaquem