"Tot esborrat i ben controlat"

Aquesta frase que per a molts no té cap sentit, per al Damià, la Montse i la Maria és, ha estat i serà el lema d’un dels molts projectes que sota aquestes paraules es podran fer realitat

Ells són el pare, la mare i la germana de la Laia que el passat 22 de gener ens va deixar, però no la seva essència. Jo sóc de les que creu que som energia i aquesta perdura al llarg del temps. L’energia de la Laia és la que ha fet possible que utilitzant la frase que ella deia abans d’entrar a les sessions de radioteràpia avui s’hagin pogut aconseguir més de 36.000 € per iniciar un projecte de recerca desenvolupat per la Fundació Sant Joan de Déu juntament amb grups de recerca internacionals amb la finalitat de seqüenciar les cèl·lules del tumor DIPG.

Hi ha gent que viu 100 anys i no aconsegueix el que ha aconseguit la Laia amb 11 anys de vida, que és donar sentit a la vida de molta gent que l’estimava. Ha aconseguit que es comenci un projecte de recerca d’una malaltia que actualment és mortal, en definitiva ha aconseguit despertar l’amor autèntic, aquell que et fa capaç d’estimar.

El psicoanalista Erich Fromm en el seu llibre L’art de saber estimar defineix l’amor com una actitud, una orientació del caràcter que determina el tipus de relació d’una persona amb el món com a totalitat i no solament amb un “objecte” amorós. “Estimo tothom en tu, a través de tu estimo el món, en tu m’estimo a mi mateix”.

Per acabar m’agradaria citar textualment un precepte que el protagonista del llibre “wonder” escriu:

El que vol dir aquest precepte és que hauríem de ser recordats per les coses que fem. Les coses que fem són el més important de tot, són més importants que no pas què diem o quin aspecte tenim. Les coses que fem perduren més enllà de la nostra mort. Les coses que fem són com els monuments que la gent construeix per honorar els seus herois després de morts, són com les piràmides que construïen els egipcis en honor dels faraons. Només que enlloc d’estar fets de pedra estan fets de records que la gent té de tu. Per això els teus actes són com els teus monuments, construïts amb records enlloc de pedra.”

"Tot esborrat i ben controlat".

 
Comentaris

Destaquem