Tracte o truc?

Estem on estem, som i serem, però hi ha tracte o hi ha truc?

En el moment de començar a escriure aquesta columna d’opinió diuen fons ben informades properes al president de la República de Catalunya que ell, i alguns dels seus consellers, estan a Bèlgica. M’ho torno a llegir abans de continuar.

A veure: el President Puigdemont, que el dissabte va fer una passejada en olor de multitud i va a anar a dinar a un restaurant conegut a Girona i el diumenge va gaudir com un nen (suposo) amb la victòria del seu Girona sobre el Madrid, ja no és president segons la normativa espanyola en aplicació de l’article 155 de la Constitució.

La República Catalana no s’ha proclamat des de cap balcó, Generalitat o Parlament, i quan es va votar al Parlament els que estaven allà, la veritat, molts posaven  unes cares que semblava que estaven en un funeral. Sí, sí, no comencin a pensar mira el botifler!, mira el unionista!, mira el caragirada, passin-se el document i mirin les cares d’en Junqueras, del Romeva...

Els dos dies següents tampoc van ser per tirar coets des d’aquest punt de vista. A Sant Cugat anàvem bé. Festa de tardor amb cultura popular, bastoners, caparrots, geganters, castellers... ple de gom a gom i també celebració del Centenari de l’arribada del tren, actes multitudinaris, un concert de meravella de La Lira, discurs d’un conseller anul·lat pel 155, Josep Rull, que d’anul·lat no en tenia rés, ni per presència ni pel contingut de les seves paraules amb resposta unànime dels presents,  però desbordament de masses pels carrers de Catalunya per la nova República, no.

Estem on estem, som i serem, però hi ha tracte o hi ha truc?

Més informació
 
Comentaris

Destaquem