El trasllat d'El Celler de Llibres

'Aquest afany d'escanyar els llogaters de pisos i el petit comerç és letal per a la ciutat; només cal veure quanta gent es veu obligada a abandonar-la a contracor'

Em dol que El Celler de Llibres abandoni la rambla del Celler després de gairebé un quart de segle de ser-hi, i no sols perquè apareix com un establiment genuïnament ramblacellerenc en la meva novel·la Els amants de la rambla del Celler, sinó perquè una llibreria és una font d'alimentació de l'esperit que la situa per davant d'un comerç més fred. La part bona és que no plega; només es trasllada, i ho fa ben a prop, a l'avinguda de Cerdanyola, 14, que també és un bon lloc. La vianantització que se n'ha fet ha donat més humanitat al barri i el flux de gent que ara hi passa és molt més elevat.

Però ens cal una reflexió, perquè El Celler de Llibres no es trasllada pas per gust, ho fa incapaç d'afrontar els desorbitats lloguers santcugatencs que ens estan trinxant a tots. Aquest afany d'escanyar els llogaters de pisos i el petit comerç és letal per a la ciutat; només cal veure quanta gent es veu obligada a abandonar-la a contracor i la multitud de comerços que només poden sobreviure un any per culpa d'uns lloguers inassumibles.

Quan pleguin els pocs comerços de propietat que queden, tot l'eix comercial de Sant Cugat serà una franquícia ininterrompuda que abastarà des del Monestir fins a l'estació dels FGC, cosa que aboca els nostres carrers a la despersonalització. Desitjo de tot cor, per tant, al Pablo i a la Maria del Celler de Llibres que d'un gran mal en surti un gran bé i que el canvi els sigui profitós en una zona on, fins ara, no hi havia hagut mai cap llibreria. Llarga vida

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem