Què hem de treballar per al futur?

Article d'opinió d'Escamilla parlant sobre el futur incert en el món dels castellers

Les coses no han variat gaire en els últims dies, tot i els canvis de fase. El món casteller segueix sense tenir gaire clar què és el que passarà, ni com ni quan es podrà tornar a l'activitat castellera. Sembla que la majoria de colles aposten, lògicament, per no reprendre l'activitat fins que desaparegui la recomanació de la distància social de dos metres.

Mentre això no passa, els gausacs haurem d'anar treballant sense cap escenari sobre la taula perquè no n'hi ha. De tota manera, caldrà estar preparats per a quan això passi.

Així doncs faríem bé a intentar respondre les preguntes següents per analitzar quins escenaris ens obre cada resposta i quines oportunitats detectem a cada escenari: Quant de temps passarà fins que no es pugui tornar a assajar? Com haurà crescut la canalla que actualment està a la colla? Podran seguir ocupant les posicions que tenien abans del confinament? Es podrà optar a tenir canalla nova per assajar després del confinament o bé serà més difícil reclutar famílies que els vingui de gust afegir-se a aquest apassionant món? Com es gestionarà aquesta possible falta de canalla nova? Quanta gent de la colla preferirà esperar un temps prudencial abans d'incorporar els castells a la seva quotidianitat? Els que hi tornin tan bon punt es pugui, en quin estat físic arribaran per fer castells? Quines seran les prioritats que s'imposaran com a colla a l'hora de tornar a l'activitat castellera? Quanta gent nova voldrà acostar-se a fer una activitat de contacte postcoronavirus? Com els podrem seduir?

No es faran castells als pròxims mesos, però feina n'hi ha. I molta!

Gausacs, amunt!

Raül, només et correspon la llibertat

 
 
 
Comentaris

Destaquem