Al tren

'Vam arribar en un tres i no res a l'estació de Plaça Catalunya, en un trajecte molt amè que va acabar amb bons desitjos de cara al futur'

El dissabte 15 de juny, els Castellers de Sant Cugat tenien actuació al Pla de la Seu, davant mateix la catedral de Barcelona. En casos com aquest, els de la camisa verd Collserola acostumen a desplaçar-se en ferrocarril i, quan es va amb l'uniforme casteller, la gent es veu amb cor d'acostar-se i preguntar-te coses que normalment no faria.

En el trajecte cap a la ciutat comtal, vam coincidir amb una parella de persones jubilades que va pujar a l'estació de Valldoreix. Per trencar el gel, ens van preguntar on anàvem a actuar, però, arran de veure la samarreta que portava una de les nouvingudes a la colla, la conversa va derivar cap a altres aspectes del món casteller, com la diferència entre actuació i competició; el Concurs de castells; les poques colles castelleres que ells recordaven que hi havia abans dels Jocs Olímpics; la imatge que hi havia feia anys que les colles castelleres les componien gent de baix nivell econòmic i cultural; les diferències entre les colles tarragonines i la resta de colles del món casteller... Salpebrada la conversa amb diverses anècdotes viscudes per tots els interlocutors, vam arribar en un tres i no res a l'estació de Plaça Catalunya, en un trajecte molt amè que va acabar amb bons desitjos de cara al futur.

Aquella tarda, els Gausacs van descarregar el 4 de 8, el 2 de 7 i el 5 de 7. I l'endemà al matí, a Vilanova —en un cap de setmana de doblet casteller—, van fer el 4 de 8, el 2 de 7 i un 3 de 7 que es treballa per aviat pujar-lo un pis més.

Potser sí que s'estan complint els bons desitjos de la conversa al tren.

Gausacs, amunt!

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem