Treure forces i aixecar-se de nou

Article d'opinió de Fortuny demanant a l'Ajuntament que activi més mesures que enforteixin la ciutadania, el teixit social i l'econòmic

A Catalunya estem immersos en la segona onada d'aquesta pandèmia que protagonitza la nostra vida des de fa mesos. Les dades de Sant Cugat tampoc són bones i a més, ens agafa cansats i sense haver-nos recuperat dels efectes devastadors de la primera onada.

Ma mare, una dona sàvia, quan anaven maldades, em deia: "Carmela: toca treure forces i aixecar-se de nou". Tenia tota la raó, és el que hem de fer ara, i ho podem fer si tenim el suport i l'estímul necessari.

L'Ajuntament, com a administració més propera, ens pot ajudar. Té les eines per activar més mesures que enforteixin la ciutadania, el teixit social i l'econòmic. Mesures que ens impulsin de nou com a ciutat.

Algú pot dir: "ja hem posat moltes mesures en marxa". D'acord, és cert, però en calen més i més. O bé dir: "l'Ajuntament no pot endeutar-se". No és cert, ara mateix sí que es pot, perquè ara, l'Ajuntament, té un escenari econòmic encara molt més favorable del que tenia fa uns mesos. Ara pot utilitzar els romanents que, fins fa poc, bloquejava l'estat, pot obrir l'aixeta i activar urgentment, de forma rigorosa però generosa, noves línies de suport, nous serveis, etc. Pot dedicar-hi molts recursos. Només depèn de la voluntat política.

Ara és quan toca ajudar al fet que Sant Cugat s'aixequi de nou perquè, com a societat, no podem fer pagar els costos de la pandèmia a la ciutadania que està fent cas de les restriccions de forma responsable però patint-ne les pitjors conseqüències.

És l'hora reorientar la despesa pública local utilitzant els superàvits i accedint al deute, si és necessari, per aixecar-nos de nou i tornar-hi amb més força, ganes i esperit de superació.

 
 
Comentaris

Destaquem