Tu i tu i tu i altra gent que desconeixes

Aviat, molt aviat, celebrarem els Premis Ciutat de Sant Cugat. Una gala que premia només alguna de les moltes, diverses, sovint desinteressades i heterogènies aportacions de la gent de Sant Cugat. I quan dic gent ho dic en sentit majestàtic; em refereixo al col·lectiu, a la col·lectivitat, al grup, a la colla, als veïns i veïnes, als nostres iguals.

Gent, moltes vegades anònima, que treballa perquè el que som, el que fem i el que construim sigui una mica millor. És el dia que premiem la feina i la dedicació, en majúscules, al bé comú. Poc importa la plaça papal vacant, els sobresous, els espionatges i els metodes tres o quatre. Estem parlant de gent que penca, que penca per situar amunt, ben amunt, el nom de Sant Cugat. Parlem de gent que, des del teixit comercial i empresarial, treballa per rebaixar les llistes de l’atur. Per gent que des de les entitats treballen per integrar, arrelar i estrènyer la cohesió social. Associacions també que, més enllà de càlculs electorals, treballen per la llibertat nacional. Aquests també tenen un mètode, i no en parlem: el de fer les coses bé.

Penso que a la vida cal ser agraïts. I com a ciutat i ciutadans, cal que, ni que sigui per un dia, poguem reconèixer col·lectivament la feina dels nostres conciutadans.

Com diu Martí i Pol:
El poble és tu i tu i tu
i tot d’altra gent que no coneixes,
Donem-los, doncs, a conèixer!

Seguiu @vanesahernandez al Twitter.

 
Comentaris

Destaquem