Tu vindràs al torneig popular d'esports?

'Bona part de l'esport i les relacions socials que s'hi generen estan travessades per les dinàmiques del sistema capitalista que embolcallen l'esport de competitivitat i individualisme'

Sempre ens han dit que fer esport és molt sa, que és important fer-ne, que la nostra salut ens ho agrairà... I no és mentida, però fins on ho hem portat? Estem convertint l'esport en una activitat no saludable? Associem estar sanes a tenir un cos determinat? L'estem convertint en una pràctica individual? Segur que aquestes preguntes no et venen de nou i, menys, veient que estem patint un empitjorament de la salut mental de la gent, molt agreujada en les joves.

Bona part de l'esport i les relacions socials que s'hi generen estan travessades per les dinàmiques del sistema capitalista que embolcallen l'esport de competitivitat i individualisme. Estem veient com la majoria dels clubs esportius estan cada vegada més centrats en els resultats, en pressionar els equips per ser els millors de la seva categoria, mentre, a la vegada, observem com s'està individualitzant l'esport, com fem esport per sentir-nos bé amb nosaltres mateixes, per canviar el nostre cos, per distreure'ns després d'una jornada laboral...

Nosaltres ens preguntem on queda fer esport simplement per gaudir dels amics amb qui el fem? On queda la pràctica esportiva com a punt de trobada, generació de xarxa i comunitat? Volem recuperar l'esport com a espai d'oci on gaudir i no competir, retornar-li l'esperit de joc que tant li manca.

Aquest dissabte 13 us esperem als jardins de Can Vernet al Torneig Esportiu que organitzem per crear un espai on practicar diferents esports, passar l'estona, animar les companyes, fer el vermut i conversar juntes sobre el paper de l'esport i l'oci en la transformació social. Perquè l'alternativa neix dels barris, ens veiem als carrers!

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem