Turisme de proximitat

"Donar-li la volta a les vacances potser no ha sigut tan dramàtic i ens dóna l'oportunitat de replantejar i valorar allò que tenim al voltant"

Cada any Sant Cugat queda desert a l'agost, els afortunats o desafortunat que ens quedem en som testimoni. Em fa la sensació que enguany al juliol ja va fugir tothom qui tenia una segona residència, el teletreball i el confinament van patrocinar aquestes migracions. La Covid-19 ha redissenyat les nostres vacances: reemborsament de vols, viatges que hauran d'esperar i moltes il·lusions trencades. Les circumstàncies ens han orientat cap al turisme de proximitat: viatges i escapades per Catalunya i altres indrets de l'Estat.

 

Barcelona sense turisme, és el millor moment per visitar-la: el barri gòtic buit, tranquil·litat a la nit, museus i llocs emblemàtic com el Parc Güell són gratuïts per als residents de la província de Barcelona... Molts opinen que és trist veure-ho però culturalment parlant és una oportunitat única. El monestir de Sant Cugat és una joia a la qual potser tenim els ulls acostumats, seria una mica estrany que només facin les visites guiades els pocs turistes que ens visiten, la seva història ens transporta a l'època medieval i ens omple de bellesa i coneixement.

Aquest tipus de turisme té avantatges globals: no es pot comparar el que contamina un avió o un creuer amb una ruta de carretera i és econòmicament més assequible. És cert que viatjar lluny crea contrastos, però també trobo important saber la història dels nostres orígens que és igualment interessant i enriquidor.

La nostra terra és rica en història, en art, en cultura... donar-li la volta a les vacances potser no ha sigut tan dramàtic i ens dóna l'oportunitat de replantejar i valorar allò que tenim al voltant.

 
Comentaris

Destaquem