Ultrasons: de la natura a la medicina

'Xavier Serres, juntament amb altres persones, va posar les bases d'un projecte que es va anar desenvolupant amb el temps i que segueix donant uns fruits, ara per tots coneguts'

El 15 de gener va tenir lloc un acte molt significatiu al Col·legi de Metges de Barcelona. El doctor Xavier Serres, primer cap de colla dels Castellers de Sant Cugat, va ser el protagonista de la inauguració de l'exposició "Ultrasons: De la Natura a la Medicina".

L'àmplia sala estava pràcticament plena de persones vinculades a ell —metges, companys de feina, pacients, alumnes i amics. Van presentar l'acte prestigiosos metges, com el doctor Manel Escobar i el doctor Josep Tabernero, que formen part de l'equip de treball i d'investigació del nostre amic.

El moment central va ser quan en Xavier va explicar els resultats de les seves llargues investigacions, exposades amb claredat pedagògica i amb l'afany de donar a conèixer els avenços importants que s'estan produint els últims anys en el tractament de malalties, sobretot del càncer. El Xavi és un treballador incansable, inquiet i constant, que treu hores per portar endavant tot allò que passa pel seu cap. Així ho testimonien els metges que el van presentar.

Del seu treball ha nascut una petita i molt interessant exposició itinerant, basada en una sèrie de plafons molt instructius, que vam poder contemplar al mateix Col·legi, on passarà uns dies abans d'ubicar-la en un altre lloc.

Va ser un privilegi assistir a aquest acte, perquè tinc una estima profunda a aquesta persona que va ser el nostre primer cap de colla ara fa 29 anys. Ell, juntament amb altres persones, va posar les bases d'un projecte que es va anar desenvolupant amb el temps i que segueix donant uns fruits, ara per tots coneguts.

Xavi, enhorabona per tot el que ets capaç de fer.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem