Un Déu entre nosaltres

En definitiva, una sèrie de perjudicis que encara persegueixen a aquests magnífics animals de companyia

Sembla que van ser els egipcis els primers que van domesticar el gat. De fet, el gat salvatge del nord d'Àfrica és un dels pocs que es pot domesticar. Va ser aquesta civilització la que va elevar al gat a la categoria de divinitat, com a representació de Bastet, deessa de l'harmonia i la felicitat. Van ser els grecs els que, a causa de la impossibilitat de domesticar al linx europeu, van importar el gat egipci que es va aclimatar rapidament. Identificat també amb Artemis, deessa grega de la cacera i de la lluna, el gat va continuar tenint la categoria de divinitat entre els pobles hel·lènics.



A l'edat mitjana es va passar a identificar el gat amb el dimoni. De fet va ser el Papa Gregori IX qui, al segle XIII va identificar els gats amb la bruixeria. Així es va iniciar una persecució sistemàtica contra ells al llarg dels anys, que va dur al gat europeu fins a quasi la seva extinció. L'absència de gats va dur a un augment de les rates que va provocar que la pesta negra s'expandís de manera catastròfica.



Curiosament avui en dia tothom troba que tenir diversos gossos es considera propi d'una persona amant dels animals. Però si es tracta de tenir diversos gats, aleshores el terme utilitzat és el de "boig dels gats" o "boja dels gats", com a símptoma d'una persona estranya o desequilibrada.



En definitiva, una sèrie de perjudicis que encara persegueixen a aquests magnífics animals de companyia. Al cap i a la fi el gat, al contrari que el gos, ha sigut considerat deu i diable, una prova del seu enigmàtic i interessant caràcter que els converteix en uns animals dignes d'estudi, i de ser estimats.

 
Comentaris

Destaquem