Un final de mandat convuls

Després de setmanes de rumors finalment es confirma que l’alcaldessa Conesa deixa la política municipal per continuar fent de política al Port de Barcelona. Per cert, un dels càrrecs públics més ben remunerat de l’Estat. Déu n’hi do, el ball de cadires que ha escenificat aquest govern d’ençà que va guanyar les eleccions.

Els votants que van fer confiança a la llista encapçalada per Conesa, han vist en aquests tres anys com el govern de la ciutat passava de ser el govern de CiU a ser el de Convergència-Demòcrates i el de PDeCAT-Demòcrates, almenys fins a dia d’avui. Tot indica que aquest nom podria acabar evolucionant a partir del maig de l’any vinent.

No sé si en aquest cas podríem afirmar allò que el nom no fa la cosa, mentre al capdavant hi hagi les mateixes persones liderant el projecte, però ara que Conesa canvia el seu despatx amb vistes al Monestir per un amb vistes a l’escullera (incomparables des del meu punt de vista), podria ser que algú sí que considerés que el govern que va votar fa tres anys no coincideix amb el que hi ha ara mateix a Sant Cugat.

Conesa va afirmar fa pocs dies que els mandats són per a quatre anys, però ja veiem que en el seu cas no ha estat així. Curiosament, Lluís Recoder també va deixar el seu mandat a mitges a finals del 2010. En aquest cas, va canviar l’alcaldia per ser conseller, com ara ha fet el sr. Calvet. Conesa, en canvi, dirigirà el Port de Barcelona, que depèn del Ministerio de Fomento. Esperem que no oblidi que el flamant govern de la Generalitat té per objectiu Fer República, i això vol dir que les nostres infraestructures les ha de gestionar el govern del nostre país i no un de fora.

 
Comentaris

Destaquem