Un peó per a la Torre Negra

Als escacs, la Torre Negra és una de les peces més preuades perquè pot avançar moltes caselles de cop i a més fer-ho en horitzontal, en vertical, endavant i endarrera. El menystingut peó, en canvi, només pot avançar de casella en casella. Com a molt pot desplaçar-se en diagonal si vol matar una altra peça. És més, el pobre peó, si se’n troba un altre al davant no pot fer res.

En el darrer ple, l’Ajuntament va aprovar la modificació –esperem que definitiva- per protegir les 165 hectàrees de Torre Negra. Però la felicitat no és mai absoluta: no hi va haver un consens polític i Núñez i Navarro (així com la resta de propietaris de la zona) ja amenaça amb l’enèssim plet judicial per intentar edificar-hi.

Lamento que, un cop més, els partits no hagin anat tots a una si tots creuen que la zona cal protegir-la. Tothom, govern i oposició, haurien de reflexionar si han fet prou per aconseguir aquest consens. I segurament una ronda que parteixi l’espai pel bell mig no és un projecte gaire atractiu per assolir-lo. I sí, tal com diu l’alcaldessa, Mercè Conesa “no hi ha cap ganes de construir-la”, no costa res deixar-ho per escrit. De fet, una hipotètica construcció només generaria arguments jurídics per Núñez i companyia que podrien esgrimir que una ronda es fa per posar-hi edificis i infrastructures al costat.

La Torre Negra, la dels escacs, és molt preuada perquè pot avançar molt ràpid. Però a la mateixa velocitat que avança també pot retrocedir. En canvi, el peó avança molt poc a poc però només avança. Mai pot tirar enrera. Per això l’únic peó que vull per a la Torre Negra és el dels escacs.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem