Un Sant Joan per els animals

Potser ha arribat l'hora de replantejar-nos com administrem aquest fet

Fa poc que hem deixat enrere la Revetlla de Sant Joan. Una de les festes més importants del calendari català. Una nit plena de màgia, coca, gresca, amics, rituals i...petards. Uns petards que semblen formar part indissoluble d'aquesta celebració, però que es converteixen en una tortura per gossos, gats i tot tipus d'animals. Els que tenim animals a casa sabem el que significa l'arribada d'aquesta data, que no es limita a la nit de Sant Joan, sinó que els dies anteriors i posteriors també estan protagonitzats per la pirotècnia.

Els nostres companys peluts entren en pànic, pateixen angoixa, molts s'escapen de casa i alguns, lamentablement, moren per l'ansietat i la por. En definitiva, les nostres mascotes pateixen irremeiablement pel fort soroll que contemplen com una amenaça sense saber d'on ve aquesta. L'endemà de Sant Joan, les xarxes socials s'omplen d'anuncis de persones desesperades per trobar els seus animals que han fugit per la por. Sense comptar els incendis que provocats per la irresponsabilitat de qui llença petards a la via publica o a prop de zones forestals.

Potser ha arribat l'hora de replantejar-nos com administrem aquest fet. Per exemple, no podríem habilitar un lloc segur i apartat del nucli urbà on els sorolls dels petards no molestessin ni a veïns ni animals? Alguna esplanada, lluny també de les zones d'arbres, on divertir-se amb la tradicional pirotècnia no suposés un greuja per ningú. Seria més fàcil del que sembla i ens estalviaríem molts maldecaps. Per què al cap i a la fi, Sant Joan és molt més que petards, és una nit màgica, plena de diversió, alegria i, sobretot, respecte pels veïns de dues i de quatre potes.

 
Comentaris

Destaquem