El poble de Bot basa la seva economia en el conreu de la vinya, l’olivera, cereals i ametllers; el celler cooperatiu comercialitza el vi amb denominació d’origen Terra Alta. L’última conversa amb en Joan la vàrem tenir referent al Celler Cal Menescal de Bot, fent gran émfasi en un producte molt especial, el seu vinagre balsàmic anomenat Mercè del Menescal amb una proposta d’ús que sobta per la seva diversitat de combinació, com ara: un tònic refrescant, si es pren amb gel.
Per veure sol, barrejat amb sifó, beguda de llimó, sucs de fruita. Per amanir amanides verdes amb formatge tendre. Per amanides mixtes, per exemple, de pasta amb tonyina, ou dur i tomàquet. Per sobre de musclos i altres mariscs al vapor. Substituint la llimona de damunt el peix a la graella. Per sobre la verdura bullida. Per cuinar ànec o qualsevol altre tipus d’aviram en reducció de bàlsam de vinagre. Reduir una cullereta de cafè amb bàlsam de vinagre, durant un minut, per ració en qualsevol tipus de bolet fregit. Per amanir maduixes, síndria, sense afegir-hi sucre. Un toc de bàlsam de vinagre a la base d’un pastís de biscuit. Bàlsam de vinagre per elaborar gaspatxo.
Subscriu-te al butlletí
Facebook
X
Instagram
YouTube
WhatsApp
Telegram
TikTok