Una bona notícia per als gossos maltractats

El Parlament ha aprovat la moció per la defensa dels gossos de caça

Potser aquest sigui un dels articles que més m'ha emocionat escriure. Investigant com a membre de PAS vaig descobrir que es recuperen 150.000 gossos a l'any a Espanya; el 21% dels gossos abandonats són a Castella la Manxa, durant la temporada de caça, tot i que vol dir que tots els caçadors abandonen als seus gossos.

Tampoc ens enganyem per la taxa de recuperació, més del 70% dels animals abandonats tenen un destí fatal.

Considero que aquesta situació està massa generalitzada a causa de la permissivitat de les lleis actuals, d'aquí ha sorgit la proposta del Parlament Català i el Congrés espanyol de:

1) Aprofundir en el control efectiu del Benestar Animal dels gossos de caça.

- Demanant que s'augmenti als requisits actuals per a la concessió d'aquest permís, amb la creació d'un cens de gossos de caça, on cada caçador o grup de caçadors haurà de respondre pel benestar, reproducció i defunció de cada gos utilitzat en aquesta activitat.

- Respondre davant del departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació per cada accident produït durant o no del desenvolupament de l'activitat, així com el seguiment de la cura de l'animal fins a la seva mort natural o mort certificada per un veterinari.

- Modificar la resolució de 29 d'agost de 2016, per la qual s'aprova el Pla Tècnic de Gestió Cinegètica de les Zones de Caça controlada de Collserola i fer-la extensible a la resta de Catalunya.

- Assegurar que tot caçador autoritzat haurà de posseir la següent documentació: carnet de soci, llicència de caça, DNI original, permís d'armes, guia d'armes, assegurança obligatòria i documentació acreditativa de la identificació dels gossos. Pàg. 23, apartat 4. 

2) Lluitar contra la caça il·legal.

- Instar el govern Espanyol a què els antecedents per maltractament animal, sigui motiu per a la no concessió del permís d'armes RD 137/1993.

Avui celebrem que el Parlament ha aprovat, gràcies al grup CSQP, la moció per la defensa dels gossos de caça!!!

És un gran pas per a la protecció dels gossos i és "made in Sant Cugat".
 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem