Una ciutat feminista

Volem una ciutat que tingui en compte a totes les persones, no només a l’home, jove, blanc, sa, amb estudis acadèmics de prestigi i productiu econòmicament

Per tal d’aconseguir una ciutat feminista que tingui en compte la vida quotidiana i necessitats de totes les persones cal fixar-se en molts aspectes. Un d’ells és la mercantilització de la ciutat, que aspira a convertir aquesta en una màquina productiva que expulsa totes aquelles que no som rendibles i escapem de la norma (gent gran, gent malalta, joves precaris o dones que no acceptem tenir una segona jornada laboral a casa en una ciutat que no dona importància a tasques imprescindibles per a la reproducció de la vida).

Sant Cugat és la ciutat amb el metre quadrat més car de Catalunya. Al barri de Sant Francesc s’està fent una reforma per fer el carrer per vianants. Ens agrada? Sí, és molt ecològic i millora la qualitat de vida. Què passa? Que tindrà un impacte revaloritzant-se les propietats privades i l’entorn i augmentaran els lloguers de l’únic barri on encara eren mínimament assequibles. Es podrà anar en bicicleta, sí, però hi podran anar els que s’ho puguin permetre.

Volem una ciutat que tingui en compte a totes les persones, no només a l’home, jove, blanc, sa, amb estudis acadèmics de prestigi i productiu econòmicament, que segueixi la roda capitalista, que no es queixi, que no molesti el sistema, i que segueixi reproduint el model de família nuclear convencional i alimentant el capitalisme.

 
Comentaris

Destaquem